Spring naar inhoud

Cafetaria De Koepel in Zuidbroek gaat verder als restaurant Burgerhuys

Cafetaria De Koepel in Zuidbroek transformeerde sinds de overname door de huidige eigenaren in 2015 van een kleine dorpscafetaria tot een horecagelegenheid met regionale uitstraling. Dit onder meer dankzij de bezorgservice in dorpen rondom Zuidbroek. De volgende generatie heeft nu de zaak overgenomen. De nieuwe eigenaar wil het etablissement onder de naam BurgerHuys positioneren als een luxere cafetaria met focus op luxe gourmetburgers, een concept dat nieuw is voor deze regio.    

Om dit concept op de juiste manier in de markt te zetten, krijgt de zaak een facelift. Zo krijgt De Koepel de moderne uitstraling die past bij het nieuwe aanbod. Ook wordt de keuken ingrijpend verbouwd, met onder meer een energiezuinige bakwand en spiegelbakplaat, een saladette en een au bain-marie. Ook worden er twee koelwerkbanken toegevoegd. Zo wil de jonge eigenaar binnen drie tot vijf jaar van BurgerHuys een begrip maken in Midden-Groningen en omgeving. Een plek ‘waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en genieten van kwaliteitsproducten’